Laatste nieuws


Sinterklaas in Stervoorde op zaterdag 30 november 2019

Op zaterdag 30 november 2019 komen Sinterklaas en zijn zwarte pieten naar ons feestje om zijn te vieren. Het feest wordt georganiseerd door de vier Bewonersorganisaties De Strijp, Muziekbuurt, Steenvoorde Noord en Zuid voor de kinderen uit de boven genoemde wijken.
Het Sinterklaasfeest is in de grote zaal van het wijkcentrum Stervoorde, Dr. H.J. van Mooklaan 1 te Rijswijk.
Met als thema: CIRCUS VOOR SINTERKLAAS
Het feest begint om 14.00 uur en zal duren tot ongeveer 16.00 uur. De zaal gaat open om 13.30 uur. De toegang voor kinderen van 0 t/m 12 jaar is gratis. Tot 15 november kunnen de kinderen zich via email:
sinterklaasbo2019@gmail.com
onder vermelding van naam, leeftijd, adres en postcode.
Na ontvangst van je mail ontvang je zo snel mogelijk een bericht. Print deze mail uit, want dit is je toegangsbewijs voor het feest. Bewaar deze dus goed en vergeet hem niet mee te nemen. Geef je wel snel op WANT VOL IS VOL !
Voor meer informatie: facebook pagina Happy Bincky BOSZ.
Zie ook de site: www.destrijp.net

Voor Mekaar van Welzijn Rijswijk

Als de tuin door omstandigheden een last in plaats van een lust wordt, biedt Voor Mekaar van Welzijn Rijswijk een helpende hand. Het team van vrijwilligers met groene vingers helpt mensen met een fysieke beperking, zonder netwerk en financiële middelen bij het onderhoud van hun tuin. Ze zijn daarbij een luisterend oor. "We horen vaak dat mensen graag hun tuin willen behouden zoals het was, maar het niet meer (alleen) kunnen onderhouden", zegt een vrijwilliger. "Het grootste gevaar is dan dat mensen tegels gaan leggen waar het tot dan toe groen was. Dan verdwijnen al die postzegeltjes aan natuur. Hoe klein ook, een groene tuin is goed voor de biodiversiteit, verlaagt de stadstemperatuur en zorgt ervoor dat regenwater niet zomaar in het riool verdwijnt, maar via de grond teruggegeven wordt aan de natuur."
Vrijwilliger en hovenier Sergio Bink helpt mevrouw Roosburg met het snoeiwerk. "Veelal zien we in de ontmoeting met mensen dat zij niet alleen hulp nodig hebben bij de tuinklus maar vooral ook behoefte hebben aan een gesprekje", zegt vrijwilligster Anneke Sellis. "Dat begint natuurlijk bij en over de tuin, maar al snel gaat het over verlies van familieleden bij het ouder worden, krachten die afnemen of soms over eenzaamheid. Als vrijwilligers kunnen we via onze achterban bij Welzijn signalen doorgeven zodat er ook andere hulp ingezet wordt. Wij kunnen 2 keer per jaar hulp bieden en zijn blij als mensen zelf zoveel mogelijk nog helpen."

Voor Mekaar is te bereiken via telefoonnummer 070-7579241 (ma t/m vr van 9.00 - 16.00 uur)
en per email: info@welzijn-rijswijk.nl

Bron: Groot Rijswijk dd. 31 januari 2019.


'Hulpwijzer Rijswijk' helpt u op weg
Heeft u vragen over wonen, geldzaken, werken, gezondheid of uw kinderen? Op 'Hulpwijzer Rijswijk' kunt u terecht voor vragen in het dagelijks leven over wonen, zorg, geld, werk, vervoer, actief zijn en jeugd en gezin. 'Hulpwijzer Rijswijk' helpt u bij het zoeken naar passende oplossingen voor uw situatie of helpt u op weg naar de juiste organisatie. Kijk op: www.hulpwijzerrijswijk.nl

Wereldkeuken in Wijkcentrum Stervoorde
De Wereldkeuken is een maandelijkse open eettafel voor 30 personen waar elke maand een ander land centraal staat. Tijdens de Wereldkeuken maakt u niet alleen kennis met de eetgewoonten van het land maar u maakt ook kennis met nieuwe mensen.
Locatie: Wijkcentrum Stervoorde aan de Dr. H.J. van Mooklaan 1 in Rijswijk.
Kosten: € 5,00.
Voor de Wereldkeuken kunt u zich aanmelden bij de receptie van Welzijn Rijswijk via 070 7579200.
Van tevoren wordt er iedere keer een kookworkshop voor 6 personen georganiseerd. Deze koks gaan daarna als volleerde chefs aan de slag om de open eettafel tot een succes te maken. Deze workshop wordt in de week vóór de open eettafel gehouden op een maandag- of dinsdagmiddag. Wilt u een keer deelnemen aan zo'n kookworkshop, dan kunt u bovenstaand telefoonnummer bellen en vragen naar Lisette Elgershuizen of Nicole van der Spek.

Koningsdag 2018
Koningsdag 27 april 2018 op het Bogaardplein in Rijswijk was een groot succes en is mogelijk gemaakt door de drie bewonersorganisaties Steenvoorde-Noord, Steenvoorde-Zuid en de Muziekbuurt en Albert Heijn XL.
Er waren oudhollandse spelletjes zoals: Stokvangen, Spiraal, Ezeltje prik, Koekhappen, Eendjes vangen, Kikkerspel, Bowlen, Spijker poepen [scouting] en nog veel meer. Er waren springkussens en opblaasbare voetbalvelden en een kleedjesmarkt.
Het weer was ook goed en er kwamen veel kinderen die enthousiast meededen met alles. De burgemeester en een aantal wethouders en raadsleden kwamen even kijken en er werd zelfs even een voetbalspelletje meegedaan door de burgemeester. Iedereen was vol lof over deze dag en we hopen dan ook dat er volgend jaar weer zo'n mooi feest komt op deze locatie.
Met dank aan alle vrijwilligers die hebben meegedaan, jong en oud!
Klik hier voor de foto's

Bouwplannen voor woontorens op de HBG-locatie
Voor de HBG-locatie is een voorontwerpbestemmingsplan opgesteld. Het plangebied wordt begrensd door de Prinses Beatrixlaan, de Generaal Spoorlaan, de Minister van den Tempellaan en de Prinses Irenelaan. De bestaande rij woningen aan de Prinses Irenelaan 210-228 maakt geen deel uit van het plangebied. Het voornemen is om in totaal zes woontorens - in hoogte verschillend - te realiseren.
Voor uitgebreide informatie: zie de website van de Gemeente Rijswijk:
www.rijswijk.nl/projecten/hbg

Koffie met 'inhoud' in de huiskamer aan de P. van Vlietlaan 2 iedere donderdagochtend
Iedere donderdagochtend bent u van 10.00 - 11.30 uur van harte welkom bij Lina en Therese in de huiskamer aan de P. van Vlietlaan 2 in Rijswijk voor koffie en natuurlijk thee, voor een gesprek of voor een spel.
Kosten: vrijwillige bijdrage voor de koffie of de thee.
Voor informatie: stuur een e-mail naar: lina.balah@welzijn-rijswijk.nl of bel met 06-44559425.

Wandelen voor beginners vanuit Wijkcentrum Stervoorde iedere donderdagochtend
Iedere donderdagochtend organiseert Welzijn Rijswijk 'Wandelen voor beginners' met als startlocatie Wijkcentrum Stervoorde aan de Dr. H.J. van Mooklaan 1 in Rijswijk. 'Wandelen voor beginners' is bedoeld voor mensen van alle leeftijden die behoefte hebben aan ontmoeting en lichaamsbeweging. U wordt zonodig door een personenbus thuis opgehaald en naar de startlocatie gebracht. Van hieruit, na een kopje koffie, neemt u samen met een kleine groep deel aan een korte wandeling van maximaal 30 minuten. Er wordt rekening gehouden met eventuele mobiele beperkingen; het wandeltempo is laag. Bent u door een personenbus opgehaald, dan wordt u na afloop weer naar huis gebracht. Voor meer informatie, aanmelding en contactgegevens verwijzen wij u naar de flyer.
Klik hier voor meer informatie

Speel-o-theek 'Samenspel' aan de P. van Vlietlaan 2
Speel-o-theek 'Samenspel' is gevestigd op de begane grond in de rechter zijvleugel van de Brede School aan de P. van Vlietlaan 2 in Rijswijk. 'Samenspel' heeft een uitgebreide collectie speelgoed en spelmaterialen voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Daarnaast beschikt de speel-o-theek over een omvangrijk assortiment aangepast speelgoed, speciaal voor kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking. De gehele collectie wordt regelmatig aangevuld met het nieuwste speelgoed; het uitlenen is te vergelijken met een bibliotheek. De vrijwilligers van de speel-o-theek helpen u en/of uw (klein)kinderen graag op woensdagmiddag van 13.30 - 15.30 uur en op zaterdagochtend van 10.00 - 12.00 uur. Er is ruim voldoende parkeergelegenheid aanwezig maar 'Samenspel' is ook goed bereikbaar met het openbaar vervoer: bus 18 stopt op loopafstand.
Voor meer informatie:
www.speelotheekrijswijk.nl
of bel 070 - 30 30 858 (alleen tijdens de openingsuren).

Formulierenhulp in Wijkcentrum Stervoorde iedere maandagmiddag
Wie hulp wil bij het invullen van formulieren of uitleg wil over de inhoud van een brief, kan zonder afspraak iedere maandagmiddag van 13.00 - 16.00 uur langskomen bij de Formulierenhulp van Welzijn Rijswijk in Wijkcentrum Stervoorde aan de H.J. van Mooklaan 1 in Rijswijk. De vrijwilligers van de Formulierenhulp zoeken het dan samen met u uit. Om zo goed mogelijk geholpen te worden is het van belang om uw identiteits-bewijs en relevante formulieren mee te nemen. De Formulierenhulp is er voor alle Rijswijkers maar vooral voor mensen met een laag inkomen. Voor vragen over de Formulierenhulp kunt u contact opnemen met de Welzijn Weet Winkel: 070-757 92 41.

Wijkblad 'Buurtnieuws' op de BSN website
Ons Wijkblad 'Buurtnieuws' staat ook op onze website: zie de navigatie-kolom links.


Nieuws archief